Ana içeriğe atla

Günlük rutinlerim

Bir gününüz nasıl geçiyor? İş-iş-iş mi, ev-ev-ev mi, internet-internet-internet mi?  Ben geçenlerde öğle yemeğimi ritüele çevirdiğimi anladım ve aslında ritüleme giderken çok da mutluydum, size de bazı önerilerim var.

Güne şöyle başlarım 7:20 gibi uyanırım ve 7:40 gibi aracıma atlarım. Benim için klasiktir Fenomen çalmaya başlar ve günümün ilk ritüeli de başlamış olur. Yolda kös kös gideceğime 'I aint your Mamaaaa' diye dans ederim, akşam iyice ayık olduğum için her türlü figurü yaparım. Birini arayacaksam akşam arabaya binmeyi beklerim.

İşe girdiğimde 8:00 olmuş olur. -5 otoparka Anel Plazaya park etmiş olurum. Diyette olduğum için kahvaltı yapmam, orta Türk kahvesiyle maillere başlarım. Öncesinde bbc.co.uk'u açıp köşe yazarlarına bir göz gezdiririm. Eskiden Hasan Pulurları okurdum ama kalmadı delikanlı.Kahve uzmanı projem olduğum için de bazen kahve demleyip ekibime içiririm. Asya-Pasifik diye başlarım kahveyi anlatmayı.

Masam çok eğlencelidir. Bu masa zaten pozitif enerji yayar bana. Arada masamda renovasyona gider değişiklik yaparım.=)


Öğle yemeklerini bu aralar Starbucks'ta geçiriyorum. Ya öğle yemeği yemem ya da işte kitap okurken yerim. Zumamma favori mekanım. Yazın arada gidiyordum ama kışın soğukta topuklularla gitmektense telefonla sipariş veriyorum, Multinetle 18 Lira ödeyip mis gibi salatamı yiyorum. Favorim Brokoli+Kısır. Bazen değişiklik yapıp Chia salata ya da pancarlı salata alsam da favorim ilk ikilim. 

Mutlaka yanımda kitap oluyor. Yemeğimi hızlıca yedikten sonra Non-fat Cappucino 1 pump Caramel Orjin alıyorum ve başlıyorum kitabıma. Anel Plaza'daki Starbucks'ın en iyi konumuysa da soğuğun gelmediği cam kenarındaki karşılıklı koltukların olduğu yer. Öğle yemeğinde Anel Plaza'ya gelirseniz ve başınızı sağa çevirirseniz beni görebilirsiniz =) 

Buaralar 'me before you 'yu okuyorum. Her öğle yemeğinde bir bölüm bitiyor aşırı eğlenceli bir aktivite tabiki benim için. Öğle yemeği sonrası tam gaz devam. 17 gibi mesai bitse de ben 18-19 aralığında işten çıkarım. Eve gidince genelde yemek yaparım çok yorgunsam frozen ürünler ya da dışarıdan ama bu haftada 1-2 günü geçmez, clean beslenmek önemli. Sonra bir bölüm dizi izleriz bu aralar o, Kanıt ama sanırım Stranger Things e başlayacağız. Haftasonuysa moduma göre 1 kadeh şarap ya da Türk Kahvesinin yanında Irish Cream içerim. Nadirdir bira ya da başka bir içki içmem. Sofra varsa rakı içerim o ayrı =)

Genelde evde bir şey yapmıyorsam ders çalışıyorumdur. Bu aralar YDS kasıyorum. Tabiki kızım 15-20 kez beni çağırır. 11 gibi yatma faaliyetlerine girsem de ertesi gün ne giyeceğime ne takacağıma karar verir ardından başlarım kitap okumaya buaralar o da Gülriz Sururi'nin Kıldan İnce Kılıçtan Keskin kitabı. 

Haftasonları mutlaka bir şey yaparız. Her haftasonu Melonun Cumartesi havuzu, Pazar Play sınıfı vardır. Her Cumartesi-Pazar Well Club'a gitmeye özen gösteriyorum. Nisandan sonra maraton kasmaya başlayacağım, şimdilik derslerim olduğu için o geri planda. Bu yıl ki hedefim 5 yeni oyun izlemek. Haftasonu tiyatro, sergi -eşim yurtdışından dönünce Füreya Koral'a gideceğiz-, konser, festival ya da fuara gideriz. PSM'de bu konudaki favorim ama Uniq hall de yükselen yıldızım, Bomontiadadan ve Lucca'dan bahsetmiyorum bile onlar benim için defaulttur her zaman. Yakınlarda ise Bulvar 216 favorim, Watergarden super duper olsa da takılan kesimden dolayı pek sevmiyorum.

Benim ritüellerim böyle 2018 için her sabah meditasyon gibi yeni ritüeller eklemek istiyorum. 2018 Planlarımı sizinle paylaşacağım.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Girişimde Kadın Gücü'yüm!

Girişimde Kadın Gücü Projesini en başarılı olarak tamamlayan iki kadından biri olarak tecrübelerimi sizlerle paylaşmayı görev bilirim. Türkonfed'in yürüttüğü İş Bankası'nın desteklediği Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi(UN Women) tarafından organize edilen girişimci kadınların değişen ve dijitalleşen dünyada iş geliştirme süreçlerine daha hızlı ayak uydurmalarına destek olma amacıyla ilk fazı tamamlanan bu projenin bir parçası olmak benim için onur vericiydi. Projenin ikinci fazı 2024-2026 ise henüz başladı.  Yukarıda bahsettiği gibi projenin ilk fazı 2022-2024 bitti. Benim gibi programa katılan birbirinden harika 5043 kadınla 2 yıllık süreçte bazen omuz omuza bazen de gece bilgisayar başında tamamladık. Şimdi ikinci fazı başlayacak olan bu projeye katılmak isteyecek kişiler için kendi deneyimlerimi yazmak istiyorum. Proje ile benim tanışman 2022 yılında işimi kurup İş Bankası'nda bir ticari hesap açınca başladı. Aslında bir çok ba

Senin Favori Robot Markan Ne?

Geçmiş yazılarımda kötü olduğum bir şey yok demiştim. Birini atlamışım: Political agility konusunda kötüyüm. Yazıya böyle başlıyorum çünkü favori robot markamı birazdan açığa vuracağım. Genel olarak böyle bir soruya verilmesi gereken cevap hangi robot tipi ya da hangi proses olabilir?  İlave olarak siz de hangi ülke de diyebilirsiniz? Evet ülkelerin bile tercih ettiği robot tipleri değişiyor. Amerikalılar Japon markası Fanuc'a bayılıyor. Almanya biraz milliyetçi tavırda olabiliyor. Konu benim tercihime gelirse; ilk spoiler'ı veriyorum. Bu robot benim gibi sarı. Sektördekiler anladı. Sektörde olmayanlarla ise genel konuşmalar şöyle geçiyor: Gigafactory'e gittim, onlarca yüzlerce robot var desin. Markasını söyleyemiyorsa ne renk deriz? Sarı Fanuc, Turuncu Kuka, Mavi Yaskawa ve Beyaz ABB'dir. Çoğunlukla. Ben Fanucla fotoğrafımı koyacaktım ama en son yeşil robotuyla çekilmişim :) Değişik yeşiller ve kırmızı olan robotlar da boy boy, erişim mesafesine göre var. Uzun uzun rob

Güneş Enerjisi

O zaman en popüler yenilenebilir enerji türünden solar enerji yani güneş enerjisinden bahsediyorum. Benim güneş enerjisiyle tanışmam üniversite yıllarıma rastlar. Her taşın altından çıkan ben o zamanlar da güneş arabası yarışlarına takmıştım. Olacak iş değil, sebeplerini açıklıyorum. Öncelikle güneş enerjisinden iki türlü faydalanabiliyorsunuz. Elektrik elde edebilirsiniz ya da sıcak su elde edebilirsiniz. Yazın balkona da sıcak su koysanız hele bunu Antalya'da yapsınız evet neredeyse aynı şey. Ama Almanya gibi güneşin çok da olmadığı yerde bakıyorsunuz güneş tarlaları mevcut. Öncelikle bir güneş panelinin verimliliği 25% civarında. Üzerine toz geldi, yaprak düştü, açı değişti aman Allahım hemen etkileniyor. 30% civarında verimliliği uzaya giden araçlarda görüyoruz. Onlar da kozmik ışın, radyasyon gibi ışınımları da kullanıp özel panellerle gerçekleşiyor. Güneş enerjisini yakaladınız bu enerjileri tabi bizim fotovoltaik ya da güneş pili diyeceğimiz sistemlere iletmeniz gerekiyor ki