Ana içeriğe atla

Day 4: ENEA Capital Venture

Silikon Vadisi'nde ne bol? Tabi ki Capital Venture. Sadık Ventures'ın kurucusu Canberk bey bu alamda SV'de ciddi bir network edinmiş ve bizi de her fırsatta tanıştırdı. Bunlardan biri de ENEA Capital. Detaylarını onların mail özetinden alıntı yaparak aşağıda paylaşacağım. Türkiye'deki Girişim Sermayelerinden nasıl farklılaşıyorlar? Öncelikle bizimkiler Amerika'ya kıyasla çok düşük bütçelere sahipler. Bütçeleri düşük olduğundan etrafa sarma durumundalar maalesef. Babası üst düzey yönetici amcası MV diye yatırımlar yapılıyor belli ki. Yatırımdan kazanamayacağını danışmanlıktan kazanma derdinde. Danışmanlıktan kazanamadığını komisyondan kazanma yollarında. Burada Amerika'da her şey çok mekanik. Yatırım yaparım/yapmam. Management fee x, carry y gibi mantıklı aşamalardan geçiyor.

________

Here is more information about ENEA Capital.

We focus on B2B SaaS (Infrastructure) and areas of national interest (e.g., Cybersecurity, Privacy, Healthcare, Supply Chain, Logistics, Defense, AI). We think the world needs more builders. That’s why we act as operators – not venture capitalists. We help with the challenging things such as hiring/firing, co-founder disputes, fundraising, board issues and scaling.

From zero to one, we like to be helpful with go-to-market and product via our network of engineers and category leaders / unicorn founders.

From 1 to 10, we like to help companies build economic machines, which are reliable, replicable and scalable via our CFO network (starting from the CFO of Apple – Luca Maestri – Co-Founder & General Partner).

Our LPs come from different geographies and sectors to commercially augment our portfolio companies.

Some interesting investments we did: LeadOPTIK, FidoCure, Cloaked, Golden, Minu, Zip Security, AIM Intelligent Machines, Dandy, K2 Space, and Ethernovia.

Prior to ENEA, we invested in several marquee Silicon Valley technology companies (e.g., SpaceX, Cohesity) via SPVs – deploying $62.3M across 43 companies.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Girişimde Kadın Gücü'yüm!

Girişimde Kadın Gücü Projesini en başarılı olarak tamamlayan iki kadından biri olarak tecrübelerimi sizlerle paylaşmayı görev bilirim. Türkonfed'in yürüttüğü İş Bankası'nın desteklediği Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi(UN Women) tarafından organize edilen girişimci kadınların değişen ve dijitalleşen dünyada iş geliştirme süreçlerine daha hızlı ayak uydurmalarına destek olma amacıyla ilk fazı tamamlanan bu projenin bir parçası olmak benim için onur vericiydi. Projenin ikinci fazı 2024-2026 ise henüz başladı.  Yukarıda bahsettiği gibi projenin ilk fazı 2022-2024 bitti. Benim gibi programa katılan birbirinden harika 5043 kadınla 2 yıllık süreçte bazen omuz omuza bazen de gece bilgisayar başında tamamladık. Şimdi ikinci fazı başlayacak olan bu projeye katılmak isteyecek kişiler için kendi deneyimlerimi yazmak istiyorum. Proje ile benim tanışman 2022 yılında işimi kurup İş Bankası'nda bir ticari hesap açınca başladı. Aslında bir çok ba...

Senin Favori Robot Markan Ne?

Geçmiş yazılarımda kötü olduğum bir şey yok demiştim. Birini atlamışım: Political agility konusunda kötüyüm. Yazıya böyle başlıyorum çünkü favori robot markamı birazdan açığa vuracağım. Genel olarak böyle bir soruya verilmesi gereken cevap hangi robot tipi ya da hangi proses olabilir?  İlave olarak siz de hangi ülke de diyebilirsiniz? Evet ülkelerin bile tercih ettiği robot tipleri değişiyor. Amerikalılar Japon markası Fanuc'a bayılıyor. Almanya biraz milliyetçi tavırda olabiliyor. Konu benim tercihime gelirse; ilk spoiler'ı veriyorum. Bu robot benim gibi sarı. Sektördekiler anladı. Sektörde olmayanlarla ise genel konuşmalar şöyle geçiyor: Gigafactory'e gittim, onlarca yüzlerce robot var desin. Markasını söyleyemiyorsa ne renk deriz? Sarı Fanuc, Turuncu Kuka, Mavi Yaskawa ve Beyaz ABB'dir. Çoğunlukla. Ben Fanucla fotoğrafımı koyacaktım ama en son yeşil robotuyla çekilmişim :) Değişik yeşiller ve kırmızı olan robotlar da boy boy, erişim mesafesine göre var. Uzun uzun rob...

Day-7: Plug&Play

Evet Silikon Vadisi ile ilgili son yazımı da yazıyorum. Son ziyaretimiz değil ama konsept aynı arkadaşlar. Hatta Özlem Çetin Aslan konuyu da çok güzel özetlemiş.  Plug&Play 'in sahibi İranlı kilim üreticisi SF ortasında muhteşem bir hub oluşturuyor. 20'ye yakın vertical yüzlerce investor ve entrepreneur ların birleşim noktası. Türkiye'de de ofisi bulunuyor.  ______ Özlem'in notlarını linkleyemedim ama kendisini mutlaka takip etmelisiniz. Notları aşağıda okuyabilirsiniz:  '🌟 Silikon Vadisi İzlenimlerim🌟 Geçtiğimiz günlerde, Girişimde Kadın Gücü programı kapsamında TÜRKONFED - Turkish Business Confederation ve Türkiye İş Bankası heyetleriyle birlikte Silikon Vadisi ziyareti gerçekleştirdiğimizden bahsetmiştim. Kısa ama oldukça yoğun geçen bu gezi, beni oldukça etkiledi. İşte bu geziden izlenimlerim: 🌐 Silikon Vadisi Nedir, Neden Farklı? Öncelikle şunu söylemeliyim Silikon Vadisi, Mountain View, Palo Alto ve San Jose gibi şehirleri kapsayan bir bölge. Anca...